Tratamentul gratuit si sigur pentru sanatatea copilului tau

Tratamentul gratuit si sigur pentru sanatatea copilului tau

Iti amintesti cand erai mic si te jucai pe afara pana erai chemat de mama la masa? Copii din ziua de azi probabil nu vor mai avea astfel de amintiri. Joaca afara, in aer liber este din pacate deja depasita. Activitatile recreative au loc acum in interior, in fata electronicelor sau in spatii special amenajate pentru copii.

Aceasta schimbare isi spune cuvantul in fata starii de sanatate atat fizica, cat si psihica si emotionala a copilului. Numeroase studii s-au facut in aceasta directie, pentru a se identifica factorii contribuabili la cresterea numarului de afectiuni existente in randul noilor generatii, iar privarea de miscare in aer liber se pare ca este unul din acesti factori.

Aerul naturii, fie el si cel din parc sau din fata blocului isi aduce aportul pozitiv in bunastarea organsimului copilului. Conectarea micutilor cu acest mediu natural are urmatoarele efecte pozitive:

  • Jocul in aer liber imbunatateste conditia fizica si construieste un organism activ si sanatos, avand un impact serios in combaterea afectiunilor digestive si endocrinologice, cauzatoare de probleme de greutate;
  • Petrecerea timpului in natura creste nivelul Vitaminei D, ajutand astfel protectia copilului fata de viitoare afectiuni ale oaselor, boli cardiace, diabet si alte probleme de sanatate;
  • Diversitatea stimulilor din mediu ofera ocazia copilului de a-si antrena mintea intr-un mod dinamic-sanatos. Afara se va lovi de diverse situatii ce il vor provoca in luarea deciziilor, in rezolvarea a diferite sarcini, va avea sansa de a-si antrena gandirea creativa, multe beneficii pe plan cognitiv care intr-un spatiu static sunt de multe ori neglijate;
  • Desfasurarea activitatilor afara imbunatateste vederea la distanta si reduce riscul de miopie;
  • Expunerea la mediul natural are reale efecte pozitive in cazul copiilor cu tulburari de atentie si concentrare;
  • Nivelul stresului copiilor scade imediat la contactul cu mediul natural;
  • Jocul prin miscare libera ajuta la dezvoltarea emotionala sanatoasa, combatand efectul stilului de viata agitat ce duce deseori la depresie sau anxietate;
  • Afara copii vor gasi intotdeauna parteneri de joaca, cladindu-si astfel noi prietenii si dezvoltandu-si abilitatile sociale.

Atunci cand aveti oportunitatea, implicati-va alaturi de copii in ajutarea la refacerea sanatatii naturii. Trairea sentimentului unic de mandrie dat de implinirea unei fapte bune si extreme de utile pentru mediul in care traieste il va ajuta in dezvoltarea sa ca persoana responsabila fata de ceea ce il inconjoara.

Asociatia Familie Sanatoasa, prin proiectul Mic si Ecologist si-a propus sa faca reala aceasta oportunitate pentru copii. Luna aceasta mii de copilasi vor reda viata celei de-a IV-a paduri din cadrul acestui proiect. – Mai multe detalii AICI.

Lasa un comentariu