Din dragoste pentru natura si copii

Mic si ecologist – proiect de responsabilitate sociala

Oricat de grea si de lunga ar fi iarna (si iata ca anul acesta nu se dezminte), tot va veni primavara intr-o buna zi! Si vor inflori, si vor infrunzi copacii, bucurandu-ne sufletul si ochii… Iar dupa lunile de stat mai mult in casa, ne va fi foarte-foarte dor de o iesire in aer liber, la padure. Cat despre copii, ce sa mai zicem… Doar stim cu totii cat de mult le place lor sa se joace in natura…

Din nefericire, in ultimii ani adultii s-au comportat total iresponsabil cu natura, defrisand paduri intregi si taind copaci crescuti in ani de zile. Ceea ce fac ei este comparabil cu a le pune copiilor nostri o mana pe nas si gura, ca sa nu mai respire. Intr-o lume tot mai murdara, tot mai poluata, taierea copacilor este, dupa parerea noastra, un act nu doar iresponsabil ci si criminal.

Tocmai de aceea, pentru a contracara astfel de actiuni, ne-am propus prin proiectul nostru « Mic si ecologist – Copiii inverzesc Romania !» sa reparam distrugerile altora. Este o datorie morala atat fata de natura cat si fata de copiii nostri.

Si pentru ca este, asa cum am spus, o datorie, o respectam. Prima padure « Mic si ecologist » s-a nascut deja anul trecut, in luna octombrie – la Moara Noua, pe centura Ploiestiului – si este pentru noi un real motiv de mandrie. Manute mici de copii din 40 de gradinite bucurestene au plantat 3.000 de copaci care vor creste, practic, odata cu ei.
Pentru viitor avem planuri mari : vrem sa plantam un milion de copacei si de aceea va invitam sa fiti parte activa a acestui proiect de suflet. O vorba veche spune ca orice om este dator in viata sa faca o casa, un copil si sa planteze un copac.

Ceea ce va propunem noi este sa marcati venirea pe lume a unui nou membru in familie cu plantarea unui copac. Si cum acesta va primi chiar numele copilului, credem ca nici nu mai este nevoie de vreo alta dovada a faptului ca va iubiti copilul. Padurile care vor creste cu ajutorul vostru si in numele copiilor vostri, vor fi in viitor ale lor.

Vor putea cu mandrie iesi in natura stiind ca, acolo, undeva in tara asta, un copac creste si daruieste ce are el mai bun: aer curat, umbra… Cand vor avea loc noile actiunile de impadurile ala Asociatiei Familie Sanatoasa, veti afla aici, chiar de la noi. Pentru ca ne tinem de cuvant.

Si este, cum am spus, O DATORIE !

Lasa un comentariu