Gustul pentru lectură se formează din timp

Gustul pentru lectură se formează din timp

Dincolo de toate aspectele legate de dezvoltare şi de învăţare, lectura permite crearea unui moment interesant de complicitate şi de destindere între părinte şi copil.

Dacă este integrată zilnic în rutina copilului (după baie, înainte de culcare), lectura devine un bun mijloc de creare/întreţinere a legăturii afective atât de importante pentru toţi copiii de această vârstă.

Lectura permite aşadar dezvoltarea relaţiei afective cu micuţul dumneavoastră, dăruindu-i zilnic astfel de momente speciale pe care le adoră atât de mult.

Atunci când se desfăşoară într-un context agreabil (într-un loc liniştit sau în pat), lectura devine o activitate plăcută pentru copil.

Copilul care asociază foarte devreme lectura cu ceva agreabil dezvoltă în mod natural o atracţie pentru cărţi şi va fi, mai târziu, interesat (sau, cel puţin, nu va arăta dispreţ) de toate activităţile ce îi sunt asociate… deci şi de şcoală!

În plus, s-a dovedit că lectura încă de la o vârstă fragedă îl va ajuta pe copil să înveţe mai uşor să scrie şi să citească, fapt ce îi va permite să aibă mai multă încredere atunci când va trebui să înveţe din cărţile de la şcoală.

Lasa un comentariu