Ai grija la sfatul carui specialist apelezi!

Ai grija la sfatul carui specialist apelezi!

Cand vine vorba de alegerea specialistului caruia sa ii incredintezi problemele pe care le intampini, intereseaza-te, inainte, de competentele reale pe care acesta le are. Nu de putine ori s-a intamplat ca un copil cu autism sau ADHD, spre exemplu, sa isi fi intarziat inceperea terapiei datorita medicului de familie sau cel pediatru, care in urma examinarii fizice –asupra careia detine intr-adevar specializarea necesara- concluzioneaza diagnosticul, autoextinzandu-si aria de expertiza, prin: “e perfect sanatos, e inca mic, o sa vorbeasca el” sau “e baiat, e normal sa aiba atata energie”.

Prin urmare, inainte de a apela la ajutorul specialistului, stabileste cu exactitate ce anume vrei sa examinezi: virozele pot fi tratate de medicul de familie, simptomele asociate mai multor afectiuni de un medic internist, problemele comportamentale sau de dispozitie de un psiholog, halucinatiile de catre medicul psihiatru, etc. Fiecare isi stapaneste cel mai bine specialitatea pe care s-a format.

Fireste, generalitati despre diverse afectiuni pot cunoaste cu totii, activand in domenii oarecum conexe, insa asa cum nu iti lasi umbrela acasa, fiindca ti-a spus gradinarul ca va fi soare, asa nu vei manca doar coacaze, fiindca nutritionistul ti-a spus ca te vor scapa de depresie.

Lasa un comentariu