Depresia la copiii scolari si adolescenti

Depresia la copiii scolari si adolescenti

In ceea ce priveste depresia copiilor sau a adolescentilor expertii au rezumat un simplu fapt si anume acela ca depresia este mult mai putin frecventa la copii decat la adulti, insa in perioada adolescentei riscul creste dramatic fata de orice alta perioada a vietii.

Ca si la adulti, depresia la copii sau adolescenti este cauzata de combinatia factorilor aflati in relatie cu sanatatea fizica, evenimentele ale vietii, mediul inconjurator, vulnerabilitatii genetice si tulburarile biochimice. 

Mai specific, anumite evenimente ca moartea unui membru de familie, un divort sau o recasatorire, boli cronice in familie, schimbarea locuintei, pierderea unui animal drag, picarea unui test important, depresia din istoria familiei.

In cazul acestei depresii tratamentul poate sa difere de la interventii prin medicamentatie pana la sedinte la psiholog. Tratamentul cu medicamente ar trebui sa fie folosit doar ca ultim mijloc.

Cealalta optiune se refera la sedintele de psihoterapie, optiune pe care medicii o iau ca prima varianta in detrimentul tratamentului cu medicamente pentru ca este mai sigura si nu poate avea efecte negative asupra celor afectati.

Lasa un comentariu