Lectura de „Noapte buna!”

Cărţile, poarta către lume

Beneficiile lecturii vor fi semni­ficative pentru copilul nostru in masura in care aceasta este integrata in rutina cotidiana. Un copil care isi formeaza de mic aceasta deprindere are sanse mari sa o continue (se va obisnui sa citeasca inainte de culcare, de exemplu).

Uneori este dificil pentru parinti sa aiba timp sau energie pentru a-i citi copilului in fiecare zi. Acest lucru implica un minimum de disciplina si de efort, care nu mai par atat de necesare dupa o lunga zi de munca. Este in schimb re­cunoscut faptul ca cel mai bun mod de a reusi este sa ii cititi inainte de culcare.

Este un moment al zilei asociat repausului, destinderii si care ne cere oricum un minimum de prezenta. De ce sa nu adaugam cateva minute de lectura acestui mic ritual? Sa profitam asadar de acest scurt moment de intimitate si de confort pentru a ne gasi un loc langa copil si pentru a impartasi, dand pagina cu pagina, cateva minute de fericire ce incheie atat de bine o zi si care ne vor ramane intiparite in memorie.

Lasa un comentariu