Importanta legaturii afective

Cum facem fata bebelusului?

Calitatea legaturii afective se afla la baza dezvoltarii co­pilului, fiind un proces fundamental pentru cresterea armo­nioasa a acestuia, in siguranta si stabilitate.

Mai multe cercetari arata ca o relatie buna cu parintii are o influenta benefica asupra dezvoltarii fizice si emotionale a bebelusului: acesta ia mai usor in greutate, este mai rezistent la boli, isi dezvolta mai repede motricitatea.

Pe termen mai lung, aceasta relatie favorizeaza increderea, siguranta si stima de sine. Copilul se va simti apreciat, iubit, dorit si va fi asadar mult mai sigur pe el in fata lumii care il inconjoara, ceea ce constituie o garantie a succesului in plan social.

In schimb, un copil care nu a avut privilegiul de a stabili o legatura afectiva de calitate la o vârsta frageda este in multe cazuri mai anxios, mai agresiv. Va avea cu siguranta carente afective si va intâmpina mai multe dificultati in a relationa cu alte persoane.

Pe scurt, o buna legatura afectiva nu este doar im­portanta, ci va avea consecinte de-a lungul intregii vieti a copilului.

Lasa un comentariu