Dezvoltare prin joaca

Dezvoltare prin joaca

Pentru copii joaca este esentiala deoarece reprezinta modul lor principal de dezvoltare fizica si psihica. Este important ca parintii sa le creeze celor mici oportunitati de joaca activa, incurajandu-i sa-si foloseasca imaginatia si creativitatea.

Incepeti prin a crea un spatiu de joaca atat inauntru cat si in afara casei, daca este posibil. In casa, acest spatiu poate fi un colt de camera unde sa stea toate jucariile copilului, camera lui sau chiar cate un colt in fiecare camera.

Pentru  dezvoltarea copilului nu aveti nevoie de jocuri scumpe si complicate, fiind suficiente jocurile cu figuri geometrice viu colorate sau cuburile de construit.

Acestea vor inlesni dezvoltarea intelectului si a motricitatii fine, iar jocul cu obiecte simple (cutii, capace, linguri de lemn sau nisip, apa, pietre, crengi si orice mai gasiti impreuna in natura) vor sustine dezvoltarea imaginatiei si a creativitatii.

Jocul cu animale de plus, papusi si masinute va dezvolta relationarea sociala. In plus, citind, colorand, ascultand muzica si dansand impreuna, ii veti sustine in dezvoltarea exprimarii emotionale si a motricitatii generale.

Pentru a-i satisface curiozitatea, lasati-l sa cotrobaie prin sertare si dulapuri, dar dupa ce indepartati orice posibil pericol (substante toxice, cutite, foarfeci etc.)

Lasa un comentariu