Copiii inverzesc Romania!

8 explicatii pentru care ar trebui sa te implici

Copii plantand copaceii…

… nu, nu este o imagine-cliseu, ci una cat se poate de reala. incepand din aceasta toamna, proiectul „Mic si ecologist” ii va antrena pe cei mai jucausi locuitori ai Bucurestiului sa sustina dreptul nostru, al tuturor, la aer curat si la sanatate prin impadurirea unor importante suprafete de teren din jurul Capitalei.

Ce avem de facut

Cei mai mici si mai entuziasti iubitori ai naturii se vor implica, alaturi de parintii lor, in actiuni concrete de protejare a mediului, initiate si organizate de Asociatia „Familie sanatoasa”. Asa vor lua nastere padurile plantate in campania „Mic si Ecologist”, in care fiecare copac va purta numele copilului care l-a sadit. Astfel, toti copaceii vor avea cate „un parinte” care sa-i ingrijeasca si vor fi ocrotiti intocmai ca un membru al familiei. Fiecare copil implicat in campanie va primi un „certificat de proprietar” al copacelului sau si va sti exact unde este plantat, ce nevoi are, cat a crescut. Toate acestea, prin informare periodica, desfasurata sub egida Asociatiei „Familie sanatoasa”.

Cum se desfasoara campania?

Proiectul „Mic si ecologist” se va derula astfel:

Plantarile au loc primavara (martie-aprilie) si toamna (octombrie-noiembrie) in parteneriat cu companii, alte asociatii non-profit, RNP Romsilva si cu autoritatile locale. Speciile de copaci vor fi alese de specialisti in silvicultura,la fel si zonele unde se face impadurirea:
suprafete defrisate, amenintate de desertificare sau de inundatii, precum si zone industriale, pentru imbunatatirea calitatii aerului, stabilizarii terenului sau reducerea riscului de inundatii

Cine ne ajuta?

Zonele plantate vor fi urmarite cel putin cinci ani, in care se fac lucrari de intretinere si completari, astfel incat padurea sa se dezvolte durabil. in prima etapa a proiectului Asociatiei „Familie Sanatoasa” sunt implicate inca trei companii care au ca scop asumat responsabilizarea sociala fata de natura: Vavian Pharma, care sustine prin produsele sale sanatatea si dezvoltarea armonioasa a copiilor si a intregii familii, Asociatia MaiMultVerde, care are ca scop declarat contributia sa la dezvoltarea voluntariatului pentru mediu, si revista Click! pentru femei.

impreuna cu voi, incepem sa replantam padurile si nu ne vom opri decat atunci cand un milion de copacei vor creste vigurosi!

Noi suntem parintii padurilor de maine!

Lasa un comentariu