Padurea “Mic si ecologist”

Mic si ecologist – proiect de responsabilitate sociala

Visezi ca aerul pe care il respiri sa fie proaspat si sa-ti petreci duminicile in padurile din jurul orasului?

Vrei sa-ti cresti copilul ca pe un iubitor al naturii?

Alatura-te campaniei noastre! Campania „Mic si ecologist” etapa 2013.

Suntem mandri ca ne sustii si te implici cu tot sufletul!

Copii plantand copacei, copii plantand padurile de maine… nu, nu este o imagine-cliseu, ci una cat se poate de reala. Incepand din toamna anului 2011, proiectul „Mic si ecologist” i-a antrenat pe cei mai jucausi locuitori ai Bucurestiului sa sustina dreptul nostru, al tuturor, la aer curat si la sanatate prin impadurirea unor importante suprafete de teren din jurul Capitalei si nu numai.

Pe langa interesantele lectii teoretice despre ecologie, sustinute cu ajutorul cadrelor didactice si a parintilor de catre AFS si Samburel, bunul lor prieten de nadejde, copiii iau parte alaturi de membri asociatiei, specialisti silvicultori si padurari, la lectia teoretica de plantare. Si pentru ca deja ne-am antrenat bine in anii ce au trecut, anul aceasta, atat in primavara cat si in toamna vrem sa dublam echipa participanta, asa ca trupa „Mic si ecologist” sa numare peste 30.000 de copii, plus parintii, bunicii, profesorii si educatorii lor.

Ce avem de facut

Cei mai mici si mai entuziasti iubitori ai naturii se vor implica, alaturi de familiile si profesorii lor, in actiuni concrete de protejare a mediului, organizate de Asociatia „Familie Sanatoasa” – lectii teoretice sustinute de Samburel, prietenul animat care-i invata foarte multe despre natura si ecologie, in fiecare saptamana pe site-ul www.micsiecologist.ro si mult asteptata lectie practica, de plantare alaturi de noi a celei de-a patra paduri ‘Mic si ecologist’, la Balta Neagra – Com.Nuci, Snagov Ilfov. Inscrierile se fac prin Gradinita sau Scoala.

Asa au luat si vor lua nastere padurile plantate in campania „Mic si ecologist”, in care fiecare copacel va purta numele copilului care l-a sadit. Astfel, toti copaceii vor avea cate un „parinte” care sa-i ingrijeasca si sa-i ocroteasca, intocmai ca intr-o adevarata si frumoasa familie.

In multe zone nu de mult feerice si pline de viata, acum natura ne cere ajutorul. Un ajutor pe care cu putina intelepciune si un minim de efort, nu putem sa refuzam sa-l acordam din toata inima noastra si a copiilor nostri.

Campania „Mic si ecologist” a inceput la 1 septembrie 2011 iar prima plantare o am realizat-o in 29 octombrie 2011 (pe site poti vizualiza poze de la plantare la articolul dedicat) la Moara Noua, langa Ploiesti, vis-à-vis de rafinarie, ca o declaratie directa in lupta cu poluarea la care luam parte cu totii chiar si involuntar. Apoi a doua plantare, a dat nastere celei de-a doua paduri „Mic si ecologist” pe 28 aprilie 2012 la Dealu Verde, langa Bucuresti, iar cea de-a treia in 24 noiembrie la Copaceni Ilfov. Acum ne pregatim destoinic pentru plantare la Balta Neagra, Snagov.

Pe aceasta cale Asociatia „Familie Sanatoasa” va invita sa va aluturati noua si sa participati la etapa an 2013 a proiectului “Mic si ecologist”. Puteti sa va alaturati echipei, fie achizitionand si plantand proprii copacei ai copilului dvs., fie ajutand copilasii inscrisi deja sa planteze, ca voluntar (pe listele de voluntariat inscrise la mail contact@familiesanatoasa.ro ).

Asa cum v-am promis, impreuna incepem sa plantam si nu ne vom opri decat atunci cand: Un Milion de Copacei vor reimpaduri Romania! Va asteptam cu mare drag alaturi de noi! Pentru ca, Noi suntem parintii padurilor de maine!

Asociatia “Familie Sanatoasa” este o organizatie nonprofit care are ca scop declarat si asumat implicarea in definirea si implementarea unor principii legate de ceea ce inseamna o viata sanatoasa si echilibrata, educatie si pedagogie de calitate, educatie juridica si suport psihologic pentru o conduita corecta in societate, protectia mediului si ecologie.

Lasa un comentariu