Ai grija ce jucarii ii cumperi!

Ai grija ce jucarii ii cumperi!

Fetita e o bomboana pe care nu o poti refuza, iar baietelul e un strengar de mare clasa, care, de pe acum, pretinde pistoale, sabii si masinute…. Oricat ar costa, esti dispus, pentru marea lor placere, sa le cumperi tot si sa le aduci acasa pana si luna de pe cer.

Cenzureaza-te totusi in fata raftului cu jucarii. Primul reflex corect e sa citesti eticheta si sa nu cumperi decat ceea ce corespunde varstei celui mic. La jucarii nu ardem etapele si nu cumparam doar ca sa-i fie pe plac si la anul cand o sa împlineasca trei ani.

O alta axioma, de-a dreptul, e ca, pe masura ce este mai sofisticata, orice jucarie este si mai periculoasa. Chiar daca e ultimul tip, o jucarie poate fi primejdioasa, pentru ca inteapa, are smocuri de par sau de carpa care ies cu usurinta sau se poate descompune rapid în zeci de bucatele pe care copilul le poate inghiti.

In fond, entuziasmul copiilor fata de noile achizitii este direct proportional cu semnificatia din spatele acestora. Altfel, oricat de atractive ar fi în prima faza pentru cel mic, în cele din urma devin doar alte obiecte ce vor ajunge în cutia cu zeci de jucarii care nu îi mai starnesc interesul copilului.

Un mare secret, pe care poate ca inca nu il realizezi: copilul se bucura si de o bucatica de hartie alba, de un creion colorat sau de o frunza de copac, mai mult decat inofensive, pentru simplul fapt ca acestea vin din partea ta.

Lasa un comentariu