Un week-end verde – mic si ecologist

Mic si ecologist – proiect de responsabilitate sociala

Sambata a fost o zi plina, frumoasa, in care copiii de la 65 de unitati de invatamant din Bucuresti si Ilfov, parinti, bunici, profesori si educatori, au raspuns « prezent !» apelului Asociatiei Familie Sanatoasa care prin programul « Mic si ecologist – Copiii inverzesc Romania » cu lectii teoretice derulate pe site-ul dedicat dar si cu mult asteptata lectie practica in care fiecare copil vine si planteaza copacei care ii vor purta numele in padurile AFS-Mic si ecologist, contribuie la educarea micilor si entuziastilor prichindei, in spiritul respectului si grijii pentru natură.

Sambata a fost deci o zi plina in care s-a muncit cu drag, o zi in care am sarbatorit puritatea din inimile noastre, o zi in care am dat nastere celei de-a treia padurici « mica si ecologista », o zi in care am demonstrat cu totii ca samburele de speranta, de bunatate, de puritate, de energie si de exemplu din inimioarele copiilor dar si a familiilor lor, poate schimba incet incet lumea.

 Inca de dimineata de la ora 7.00, membrii AFS – stiti prietenii nostrii care au initiat aceasta campanie si care organizeaza totul, s-au intalnit cu cei 15 silvicultori destoinici de la Directia Silvica Ilfov-Ocolul Silvic Bucuresti, pentru a pune la punct ultimele detalii, pentru a verifica inca o data daca terenul, puietii, tot restul logisticii este pus la punct pentru a da startul actiunii.

Inca de la ora 9.00 au inceput sa vina primii prichindei, neastamparati, plini de energie si spor de treba. Dupa ce li s-a facut instructajul tehnic specific astfel incat sa stie exact cum trebuie sa planteze pentru ca padurea sa ramana ferma, in picioare, frumoasa si sanatoasa, trecand peste toate intemperiile cauzate de vreme, s-au apucat de munca.

Au fost pregatite 3 hectare de teren si 19.900 de frasini si alte specii diverse tari la UP V Jilava – UA31 iar formula de impadurire asistata si urmata de noi a fost 8 frasini (FR) / 2 diverse tari (DT). Placutele de la incepurile randurilor indicau clar ce si cum trebuie sa se planteze, i-au avut langa ei tot timpul pe domnii padurari, deci nu aveau cum sa dea gres, pentru ca asa cum i-au sfatuit si dansii si membrii AFS, trebuie sa plantam corect si bine pentru a putea sa lasam cu adevarat ceva durabil in urma noastra.

La ora 10.15 s-Un week-end verde – mic si ecologista dat startul echipelor de mici ecologisti verzi iar pana la ora 12.30 s-au plantat 1.3 hectare, adica aproape 9.000 de arbori prinsesera deja viata din manutele copiilor si parintilor lor.

Un adevarat exemplu de organizare, mobilizare si energie constructiva. Bravo, bravo, bravo!

“Cu cat ne antrenam mai mult cu atat suntem mai eficienti si mai buni in ceea ce facem, nu-i asa? Eu abia astept sa plantez paduri si in primavara! Nu-mi mai incap in piele de fericire si de neastampar! Mai ales ca am déjà mii de prieteni care ma ajuta, oameni cu suflet mare care ma sprijina si ma impulsioneaza. Sunt fericit!” – le-a spus Samburel – amicul lor de poveste care vine cu articole sfaturi si lectii saptamanale pe site-ul www.micsiecologist.ro

Jos palaria pentru voi copii!

Jos palaria in fata parintilor si cadrelor didactice care va invata ce e frumos, correct si sanatos in viata!

Jos palaria pentru cele doua doamne membre fondatoare ale AFS – Meda Dodocan si Corina Pirsean si pentru asistentii de proiect – doamna si domnul Victoria si Viorel Covrig si mai ales pentru domnul Dumitru Voicu – director al Directiei Silvice Ilfov-Regia Nationala a Padurilor Romsilva si domnul ing. Mugurel Ghinescu – seful Ocolului Silvic Bucuresti.

Ieri, ati facut un lucru pe cinste iar azi, meritam sa sarbatorim cu totii noua noastra padurice.

Ne vedem in primavara, la o noua plantare!

Lasa un comentariu