Jucăriile au sex?

Când „dispare” jucăria?

La un moment dat, a existat tendinţa de a respinge (fără mare succes) „sexismul” jucăriilor (renunţând, de exemplu, la ideea de a oferi camioane doar băieţilor şi de a le interzice păpuşile).

S-a încercat în zadar să se evite clasificarea jucăriilor sau să li se inculce copiilor comportamente stereotipe. În general, aceştia se orientează spre jucăriile care corespund identităţii lor sexuale: băieţeii preferă camioanele, iar fetiţele – păpuşile!

Într-adevăr, începând cu vârsta de 2 ani, copiii îşi construiesc identitatea sexuală, imitând părintele de acelaşi sex.

In ciuda faptului că rolurile parentale au evoluat mult de-a lungul timpului (mai multe femei lucrează, iar bărbaţii participă într-o măsură mai mare la treburile casnice), nu este mai puţin adevărat că micuţii au în mod natural tendinţa de a prefera (şi în acelaşi timp de a distinge) jucăriile corespunzătoare sexului lor.

Cel mai important este să vă lăsaţi copilul să îşi aleagă jucăriile şi să i le puneţi la dispoziţie, indiferent de „genul” acestor jucării.

Unele fetiţe preferă să se joace cu maşinile şi cu camioanele şi nu trebuie să le împiedicaţi să o facă în numele acestor faimoase „stereotipuri”.

Lasa un comentariu