Trucuri ca sa rezisti

Ce este baby blues?

Nu-i deloc usor sa fii parinte… Iata cateva solutii posibile care va pot ajuta pentru a face fata dificultatilor:
•    Nu va rupeti de lumea exterioara
Nu este indicat sa rupeti legatura cu ceilalti, izolandu-va in sanul familiei ca intr-un „clopot de sticla”. Multi parinti isi doresc sa traiasca aceasta „simbioza” cat mai intens cu putinta, limitand astfel contactele cu prietenii si parintii, care ar putea totusi sa fie o sursa de ajutor si de sfaturi pretioase.
•    Nu ezitati sa cereti ajutorul celorlalti
Un sugar nu doarme noaptea decat din a treia luna, uneori chiar de mai tarziu. Noptile nedormite ii vor impiedica adesea pe parinti sa isi duca la bun sfarsit nenumaratele treburi zilnice. In consecinta, se simt depasiti si obositi. De aceea, nu trebuie sa aiba retineri in a accepta sau a cere ajutorul pentru sarcini precum menajul, spalatul, gatitul. Se poate angaja si o menajera, in functie de venituri. Un mediu bine organizat, ordonat si curat nu poate fi decat benefic pentru moralul parintilor, care se vor putea astfel concentra mai bine asupra ingrijirii bebelusului.
•    Iesiti la aer de cate ori puteti!
Invitati-va prietenii la plimbare sau acceptati invitatiile lor. Nici nu stiti cat de bine va poate face o plimbare in natura.

Lasa un comentariu