Este normal să aibă nevoie de o suzetă ?

Cum il faci sa renunte la suzeta

Cu toate că există persoane care susţin că suzeta nu este utilă pentru bebeluş, e clar că toţi copiii simt nevoia de a suge ceva. Copilul îşi suge deja in uterodegetul mare şi lichidul amniotic.

Este vorba de un reflex înnăscut de supravieţuire. Pentru bebeluş, suptul este în primul rând o nevoie fiziologică. Este aşadar normal să răspundem acestei nevoi şi să utilizăm suzeta în mod obişnuit.

Suzeta are un efect calmant sau reconfortant. Atunci când copilul îşi molfăie suzeta, îşi aminteşte de laptele cald şi liniştitor pe care i-1 oferă mama sa… un moment foarte plăcut.

Spre 7 sau 8 luni, suzeta (şi degetul mare, pe care de asemenea şi-1 suge) poate fi percepută ca un element de siguranţă. Rolul ei este acum de a-1 linişti pe copil atunci când acesta nu se află lângă părinţii săi, de a-1 ajuta să le suporte mai uşor absenţa.

Suzeta ajută şi la potolirea durerilor sugarilor. Nu trebuie totuşi să permiteţi ca aceasta să înlocuiască sistematic sprijinul dat de părinte şi să devină o soluţie simplă şi rapidă. Suzeta este un element reconfortant ce poate fi utilizat în completarea cuvintelor încurajatoare şi a plăcutelor mângâieri ale părinţilor!

Lasa un comentariu