Cum se previne si cum se trateaza incompatibilitatea Rh?

Cum se simte o contractie?

Daca te afli la prima sarcina, medicul tau iti va administra in saptamana a 28-a dupa conceptie si la 72 de ore dupa nastere un ser cu imunoglobulina anti Rh, care va preveni dezvoltarea anticorpilor. Insa imunoglobulina anti Rh nu se administreaza doar la prima sarcina dorita, ci de fiecare data cand exista sansa ca sangele tau sa intre in contact cu sangele fatului, asadar si in cazul unui avort, cand faci o amniocenteza sau daca apar sangerari in timpul sarcinii.

Si totusi, daca toate masurile de preventie au dat gres, nu e nici acum cazul sa te alarmezi. Exista inca doua metode prin care viata strengarului tau sa nu fie pusa in pericol:

–          fototerapia, care presupune ca nou-nascutul sa fie expus la lampa ultravioleta pentru ca bilirubina din sange sa se transforme astfel intr-o substanta nontoxica ce se va elimina prin urina;

–          transfuzia sangvina, care este utilizata pentru restabilirea circulatiei puiutului dupa nastere sau atunci cand inca e in burtica ta si cand nivelul bilirubinei din sange este foarte mare si anemia foarte severa, pentru a se elimina astfel si anticorpii.

Retete sanatoase pe: 

Lasa un comentariu