Vad totul!

Vad totul!

La naştere şi în primele zile de viaţă sugarul ţine ochii de obicei închişi. În primele luni poate vedea până la o distanţă de 25 – 40 cm. Mişcarea ochilor este de multe ori dezordonată. Privirea lui se îndreaptă în general în spaţiu, indiferent de poziţia capului. Reacţionează la lumina puternică, tremurându-şi pleoapele, însă capacitatea de a-şi proteja vederea o va obţine abia din a doua lună de viaţă. Îi atrag atenţia obiectele viu colorate, precum roşu, albastru, verde, contrastele puternice de culori, deschise şi închise, dar şi motivele în alb-negru.

Câmpul optic al sugarului se lărgeşte în cel de al doilea trimestru de viaţă. În principal există doi factori care stimulează câmpul optic al acestuia: mişcarea şi chipul uman. Din luna a 4-a până în luna a 6-a copiii încep să dobândească vederea tridimensională, absolut necesară pentru ca să se poată mişca şi să poată merge.

Puteţi controla capacitatea copilului de a vedea un obiect, apropiindu-l la o distanţă de 20 – 25 cm şi observând răspunsul acestuia la zâmbetul, expresia şi mişcarea feţei dumneavoastră. De altfel, privindu-l în ochi şi apoi lipindu-l de pieptul dumneavoastră, el se va simţi în siguranţă şi iubit.

Lasa un comentariu