Agresivitatea unui copil se poate manifesta inca din perioada in care acesta este doar un sugar, cand isi manifesta furia (in special baieteii), continuand cu copilaria mica, in care apar conflicte in special intre copiii de acelasi sex, apoi cu varsta scolara, cand baietii prefera agresivitatea fizica, iar fetele agresivitatea indirecta.
Un comportament agresiv la copil poate avea ca scop obtinerea unui beneficiu sau poate fi afectiv. Metodele educative nepotrivite utilizate de parinti, caracterizate prin amenintari vagi si inconsecventa intaresc agresivitatea copilului.
Cand comportamentul agresivi apare in copilaria timpurie, parintii trebuie sa ia masuri preventive si terapeutice de corectare a acestuia, in caz contrar copilului ii vor lipsi mai tarziu abilitatile social-emotionale cu ajutorul carora sa construiasca relatii si sa se integreze in grup.
Specialistii considera ca in aceasta situatie este necesara o consiliere a parintilor si a familiei, stiut fiind ca agresivitatea copilului este conditionata de mediul in care traieste.