In aceasta Primavara am fost Altfel

Mic si ecologist – proiect de responsabilitate sociala

Buna dimineata dragii mei!
Eu sunt, Samburel!
Uf, ce mult am dormit! Mi-a trebuit ceva vreme sa ma odihnesc dupa atata munca depusa…
Pentru ca suntem mici si ghidusi, in primavara aceasta am pus la cale cu mare iscusinta, nu una, ci doua plantari. Deci, am dat nastere Padurilor Mic si Ecologist 8 si 9, una langa alta.
Stejari, frasini si corcodusi salbatici stau de acum impreuna si se strijina unul pe altul, se joaca unul cu altul in padurile copiilor. Cu noroc nesperat si ajutor din partea vremii – tineti minte ca am amanat plantarea primei paduri cu o saptamana din cauza ploilor, nu-i asa!? – am inceput Saptamana Altfel cu doua zile mai devreme, cu Sambata Altfel a micilor si marilor Voluntari Verzi, pentru ca asa cum stiti, i-am cooptat in frumoasa noastra activitate si pe parinti, educatori, profesori, prieteni… toti cei care cu suflet frumos si deschis au venit si ne-au ajutat sa desenam pic cu pic un viitor mai curat si mai sanatos pentru noi toti. Am continuat apoi marti, 7 aprilie. Era frig, ploua , batea vantul… si ce daca?!! – noi ne-am inarmat cu putere, pelerine, cizmulite si cazmale si am plantat in continuare. Nu ne sta nimic in cale, cand ne punem ceva atat de frumos si important in program. Le multumesc copilasilor care, in ciuda vremii potrivnice de marti au fost alaturi de mine si au venit sa plantam, asa cum am promis! Eu, Samburel, sunt mandru foc de voi!
Si de aceasta data langa noi au stat: Directia Silvica Ilfov – Ocolul Silvic Snagov – oameni de o deosebita calitate, cu dragoste imensa pentru natura, pentru frumos, dar si pentru noi, copiii (dl. Voicu, Directorul Directiei Silvice Ilfov, a venit insotit de nepotica lui, Tea care mi-a fost asistent si m-a ajutat sa organizez si sa-i indrum pe copilasi la randurile alocate gradinitelor din care faceau parte; Multumesc Tea!) ; Serviciul de Ambulanta Ilfov, care de fiecare data nu numai ca raspund prezent si sunt gata sa ne ajute ori de cate ori avem nevoie ci au devenit prieteni ce se bucura alaturi de noi pentru fiecare copacel plantat cu drag – ei sunt cei care au grija de viata, asa ca e normal ca sunt incantati cand vad cati copacei prind viata din mainile noastre; de data aceasta ni s-au alaturat si donmii de la Politia Rutiera si Primaria Gruiu care ne-au fost de foarte mare ajutor in organizarea parcarilor – au venit peste 1500 de familii cu masini, autocare… A fost mare mare veselie, multa energie, soare si culoare! Impreuna cu copiii de la gradinitele si scolile inscrise in proiect au plantat la Balta Neagra – Gruiu in total 2.5Ha (adica 6700*2.5 = 16.750 copacei) – lista de onoare cu gradinitele si scolile ce merita toate aplauzele si dragostea noastra, o sa o regasiti la finalul articolului. Pentru ca , pana atunci vreau sa le multumesc si dragilor nostri prieteni de la savana, ZIZIN si AFS Project, care ne-au ajutat enorm si ne-au sprijinit in buna organizare si desfasurare a acestui proiect. Si nu e de mirare. Sunt oameni pentru care lemnul, apa, natura, puritatea si frumosul inseamna mult, inseamna viata, viata care trebuie si este respectata si ajutata.
Am invatat cu totii ca viitorul nostru, ca si durabilitatea lemnului de exemplu sta în mainile noastre si in produsele pe care le folosim pentru a-i prelungi viata si a-i intensifica frumusetea. Asa cum il tratam, asa va putea si el la randul lui sa ne ofere protectie pe termen indelungat si va putea dainui generatii de-a randul în preajma noastra, a oamenilor. savana il innobilează oferind o gama de produse cu performante superioare si adaptate conditiilor climatice locale pentru protectia, conservarea si finisarea acestuia pentru a dainui in timp.
Sursa apei minerale naturale ZIZIN este situata intr-un loc invaluit de frumusete pura, departe de sursele de poluare antropice, in zona de contact a Masivului Ciucas cu Depresiunea Brasovului. Acest tinut este incadrat in situl Natura 2000 ‟Ciucas‟- un teritoriu cu o impresionanta diversitate ecologica si biologica.
Apa minerala naturala ZIZIN isi are originea în panzele freatice ce sunt alimentate de precipitatii care o data patrunse în sol, la 600 metri altitudine, sunt filtrate indelung prin porii conglomeratelor si gresiilor cretacice. Supusa unui proces natural de amestec ce are loc chiar in laboratoarele subterane, ZIZIN este apa minerala naturala, microbiologic pura de la sursa. Poate de aceea vi s-a parut atat de buna si gustoasa…, v-ati gandit si voi la asta, nu-i asa dragii mei!?
Nu ma satur sa va laud si sa va spun cat de incantat si mandru de voi copii! Dar nu numai de voi, ci si de parintii vostri si de cadrele didactice care v-au coordonat si v-au invatat cat de important este sa fim buni si sa facem lucruri bune, sa fim implicati, sa iubim si sa protejam natura, s-o ajutam atunci cand are nevoie… iar ea ne multumeste deja inmiit.
Si acum, Lista de Onoare: Scolile si gradinitele (din Bucuresti si Ilfov) deja prieteni de nadejde care merita cu super-felicitari Diplome de onoare in cadrul Proiectului Mic si Ecologist al Asociatiei Familie Sanatoasa (AFS):
Gradinita & Scoala Kids Club Militari; Gradinita & Scoala Bell Sorriso; Gradinita Kids Club Tei; Gradinita Kids Club Dristor; Colegiul National Grigore Moisil; Gradinita Kinderakademie; Scoala nr.149; Scoala Genesis; Gradinita Planeta Copiilor; Scoala N.Labis; Gradinita nr.133; Gradinita nr.52; Gradinita Melba; Scoala Cezar Boliac; Gradinita nr.23; Gradinita Iepurasul Bocanila; Gradinita Palatul Copiilor; Gradinita Montessori; Gradinita Funtastic; After-school Kids Culture club; Scoala Gimn. Nr.31; Gradinita nr.7; Liceul M Preda; Gradinita lui Matei; Gradinita nr.242; Gradinita nr.250; Scoala nr.71; Scoala Gimn Herastrau; Gradinita Yuki; Gradinita Monterra; Gradinita Little Artist; Gradinita Bob de Grau; Gradinita nr.283; Gradinita & Scoala Teddy Bar; Gradinita nr.122; Scoala nr.27; Gradinita nr.232; Scoala nr.139; Liceul Antim Ivireanu; Gradinita nr.178; Gradinita nr.252; Gradinita & Scoala Olga Gudynn; Gradinita Discover Me; Gradinita Strop de Roua; Gradinita Bambi; Gradinita nr.211; Gradinita Dumbrava Minunilor; Gradinita nr.195; Gradinita Electromagnetica; Gradinita Rasarit; Scoala Elena Cuza; Scoala Gimn. Nr.40; Gradinita nr.209.
Pentru toate, pentru sufletele si principiile lor frumoase, pentru exemplul si daruirea lor, pentru ca exista, pentru ca demonstreaza ca sunt oameni frumosi si plini de lumina, le multumim tuturor! Deja ii iubim exact ca pe niste prieteni tare dragi si apropiati si stim ca sunt alaturi de noi toti prin tot ce fac, zi de zi! Eu Samburel si intreaga echipa AFS suntem onorati!
Va asteptam cu drag alaturi de noi si prietenii nostri silvicultorii, si la actiunile de plantare din toamna. Pentru ca da, in Noiembrie (data de 15 sau 21.nov), plantam a 10-a Padure ME!
Va multumim voua tuturor pentru implicarea si suportul oferit in cadrul proiectului nostru, pentru prezenta voastra copii la evenimentele de plantare, pentru ajutorul pe care il oferiti in cadrul Campaniei AFS de impaduriri MIC SI ECOLOGIST!
Echipa AFS si Samburel va multumeste!

Foto FB: click aici

Lasa un comentariu