Paste your Google Webmaster Tools verification code here

Concurs… Castig Garantat

      Bulina    Asociatia Familie Sanatoasa iti ofera sansa de a face parte din Programul Invingem Anxietatea Sociala, in cadrul caruia vom da glas retinerilor si vom escalada dificultatile ce tin de fobia sociala. Aici vei gasi sprijin prin fiecare din formele de tratament recunoscute ca eficiente pentru combaterea Anxietatii Sociale.

Fie ca esti tu cel care spune “Gata, e timpul ca lucrurile sa se schimbe!” sau stii pe cineva caruia i-ar prinde bine mai mult curaj, fii promotorul schimbarii!

 Da click pe link-ul alaturat “Chestionarul de masurare a Anxietatii Sociale. Urmeaza instructiunile de la finalul chestionarului si vei afla in ce limite se afla anxietatea ta sociala.

 Toti cei care trimit chestionarul completat la adresa de email IntreabaPsihologul@psihologiacopilului.ro vor primi pe email rezultatul testului / raspunsul psihologului.

In plus, pana pe data de 30 iunie 2013, ai sansa de a te numara printre cei 10 castigatori care vor beneficia de cele 4 sedinte gratuite in cadrul programului Invingem Anxietatea Sociala (prezentarea anexata).

Concursul se desfasoara in perioada 13 iunie – 30 iunie 2013. Primii 10 participanti la concurs, care vor trimite chestionarul completat pe adresa IntreabaPsihologul@PsihologiaCopilului.ro si in plus toate datele personale: numele, prenumele, varsta,  adresa, numarul de telefon si adresa de email (citeste Regulamentul Concursului) beneficieaza  pe langa raspunsul la chestionar si de un premiu garantat. Premiul concursului consta in 4 sedinte gratuite in cadrul programul Invingem Anxietatea Sociala.

Regulamentul concursului il gasesti aici.

 Succes!

ACUM despre – Anxietatea Sociala

De ce este atat de putin cunoscuta?

 

Interactionam cu ea zilnic, din prisma trairilor noastre sau ca simpli spectatori. Si ne-am obisnuit sa nu facem nimic pentru a schimba lucrurile, pur si simplu pentru ca a devenit o normalitate. O normalitate atat de normala incat nici nu o sesizam ca problema.  Este vorba despre Anxietatea Sociala.

Aproximativ 300 de milioane de oameni din intreaga lume se confrunta cu anxietatea sociala. Este un numar imens, numai gandindu-ne ca populatia Romaniei este de 22 milioane de locuitori. Aceasta dificultate numita Tulburare de Anxietate Sociala ocupa locul 3 la nivel mondial in sfera dificultatilor de natura psihologica-emotionala, dupa depresie si dependenta de alcool.

Cu toate acestea, putini sunt cei care au auzit despre aceasta tulburare. Anxietatea sociala nu are niciun “simptom” ciudat care sa fie observat de ceilalti. Nu are elemente fascinante. Este o afectiune caracterizata de inhibitie (timiditate) si evitare. Insa pe cat de “monotona” este aceasta anxietate sociala pentru unii, pe atat de dezorganizatoare pentru cei ce o traiesc.

Sa intelegem mai bine ce inseamna:

Tulburarea de Anxietate Sociala(TAS), cunoscuta si sub numele de Fobie Sociala, apare atunci cand o persoana are o teama excesiva si nefondata fata de situatiile sociale. Anxietatea (nervozitate intensa) si constiinta de sine apar din temerea de a fi atent observat, judecat si criticat de ceilalti.

Persoanei anxioase social ii este teama de faptul ca va gresi, ca se va pune intr-o lumina negativa sau ca se va face de ras in fata celorlalti. Adesea, cei in cauza sufera de anxietate “anticipatorie” – teama de o situatie cu mult inainte ca aceasa sa aibe loc.

Deseori persoana este constienta ca aceasta teama este nefondata, dar pur si simplu nu o poate controla.

Cea mai intalnita dificultate a celor cu TAS este de a vorbi in public. Totusi, majoritatea persoanelor anxioase social se tem de mai mult de o situatie. In topul situatiilor problematice se afla:

  • A fi in centrul atentiei;

  • A scrie sau a munci in fata celorlalti;

  • A manca sau a bea in fata celorlalti;

  • A interactiona cu oamenii, incluzand intalnirile si participarea la evenimente;

  • A pune intrebari sau a raspunde in grupuri;

  • A folosi toaletele publice;

  • A vorbi la telefon in public.

Acum, ca am inteles ce inseamna, cum scapam de ea?

 Fara o interventie de specialitate, anxietatea sociala poate interveni intr-un mod negativ in viata de zi cu zi a persoanei, afectand-o in diverse arii precum: scoala, munca, activitati sociale, relatii.

 Din pacate, anxietatea sociala nu poate fi prevenita, dar odata constatata poate fi lucrata.

 Formele recunoscute de tratament pentru TAS sunt:

  • Terapia cognitiv-comportamentala;

  • Consilierea psihologica;

  • Medicatia.

 Cautand ajutor, multe persoane au evoluat si se bucura acum de o viata mult mai productiva.